Další projekty

2010Rodinný dům Hanzlíčkova - dostavba

realizace
realizace
realizace 
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
realizace
model
model
půdorys domu
půdorys domu
pohledy
pohledy
dřevník
dřevník
parkovací stání
parkovací stání
původní stav
původní stav

Dům
Na západní straně domu v místě původní verandy přistavujeme lehkou, prosklenou konstrukci. Ta navazuje na současný obytný prostor domu a podstatně jej zvětšuje. V domě tak zůstává prostor pro jídelnu s kuchyní, propojený s „obývacím pokojem“ situovaným do nové přístavby. Na místě původního venkovního krbu je interiérový krb. Původní obytná kuchyň tak získává prostor, více světla, lehkost a možná radost.
Bohužel se nepodařilo realizovat navrhovaný systém nábytku, který mohl tuto změnu vhodně doplnit a podpořit, ale třeba časem.... Nevyužitelná původní garáž byla rozdělena na dva prostory - do zahrady otočené prodloužení koupelny s vířivou vanou a opačně orientovanou šatnu.

Zahrada
V jihozápadním cípu pozemku jsme navrhli lehkou dřevěnou konstrukci, která slouží jako dřevník a strojovna pro bazén. V protějším rohu zahrady u vstupu je použita podobná konstrukce fungující jako kryté parkovací stání pro dva automobily.



autor původního domu Jan Jehlík "http://www.janjehlik.cz/"